Kaj privede do ohlapne nožnice?

 
 

Pri laserskem pomlajevanju nožnice z laserjem spodbudimo tvorbo novega kvalitetnejšega kolagena, tkivo nožnice postane bolj čvrsto in elastično. Lastna tkiva spodbudimo k elastičnosti in regeneraciji. Stena nožnice ni več povešena in tkivo nožnice se okrepi, posledično se izboljša tudi spolni občutek.

 

Pomlajevanje nožnice z laserjem se izvaja v dveh tretmajih. Sam poseg  pomlajevanja  traja približno pol ure in ker je poseg neboleč ni potrebna anestezija. Po laserski terapiji gre pacientka takoj domov, ter dva dni po posegu ne sme dvigovati težjih bremen, hkrati pa teden dni po posegu ne sme imeti spolnih odnosov. Drugo terapijo ponovimo po štirih do šestih tednih, nožnica pa se posledično povrne v prvotno stanje.

Kako poseg poteka?

Milumed, d.o.o. - ginekološka ambulanta, Osojnikova cesta 9, 2250 Ptuj,
Tel.: 02 780-0930, E-mail: ginekologija@milumed.si

Na stanje slabše čvrstosti nožnične stene in posledično urinske inkontinence vpliva več dejavnikov. Na pomembne dejavnike pogosto ne moremo vplivati. Eden izmed pomembnih dejavnikov je zagotovo pokončna drža saj povzroča večjo obremenitev opornih struktur na medeničnem dnu, prav tako genetska nagnjenost za kakovost tkiv, ter nosečnost in porod. Slednja sta pomembna dejavnika, ki vplivata na preobremenitev in raztegnjenost nožničnih sten. Dvigovanje težjih bremen, večje fizične obremenitve (športi s skoki in doskoki), navade in razvade prav tako pripomorejo v nastanku bolezni ali stanja vezivnih tkiv.Ker za preventivo naredimo premalo, je slabša čvrstost nožnice in posledično urinska inkontinenca najpogostejša bolezen žensk v starejšem starostnem obdobju. Je epidemiološki, socialni in higienski problem, ki negativno vpliva na kakovost življenja, saj so pri ženskah z urinsko inkontinenco pogostejše vnetja sečil, kožne infekcije, vnetje spolovil in depresija.

Lasersko pomlajevanje nožnice